Kipkerrie
- 6 personen
- 45 min
- waardering 8,3
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 kg kippendijen, in grove blokjes
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 tomaten, in blokjes
- ¼ bos bladselderij, fijngehakt
- 3 cm gember, fijngehakt
- 1 theelepel kurkumapoeder
- 1 Spaanse peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
- ¼ Madame Jeanette peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
- 1 theelepel vijfkruidenpoeder
- zonnebloemolie, om in te bakken
- 2 eetlepels palmsuiker
- 1 theelepels trassi
- 2 eetlepels Masala Loy
- 200 ml groentebouillon
- 300 ml kokosmelk
- sap en rasp van 1 limoen (eventueel)
- 10 g bladpeterselie, ter garnering
- 3 lente-uitjes, ter garnering
Bereiden
Doe de kippendijen met de sjalotjes, knoflook, de helft van de tomatenblokjes, de bladselderij, gember, het kurkumapoeder, Spaanse peper, Madame Jeanette, het vijfkruidenpoeder in een ruime kom. Meng alles goed door elkaar, dek af met plasticfolie en marineer minimaal 3 uur, maar liefst de hele nacht, in de koelkast.
Laat de kip voor gebruik ongeveer 25 minuten op kamertemperatuur komen. Verhit wat olie in een pan op middelhoog en bak daarin de overige tomaten met de palmsuiker, trassi en Masala Loy kort even aan.
Voeg de kippendijen met de marinade toe en bak de kip rondom goudbruin. Voeg de groentebouillon en de kokosmelk toe en breng tegen de kook aan. Zet dan het vuur laag en laat de kip ongeveer 25 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
Roer er eventueel naar smaak limoensap en -rasp door en garneer met peterselie en lente-uitjes. Serveer meteen. Lekker met rijst of naan.
Extra benodigd
Plasticfolie
Kookboek
Het recept 'Kipkerrie' is afkomstig uit het kookboek...
Mijn recepten
London Loy
'Mijn recepten' - van de Bijlmer tot aan Paramaribo van chef-kok London Loy (1974) zindert van de liefde voor koken en eten. Met oog voor traditie en trots als hoofdingrediënt creëert London recepten waarbij Surinaamse, Aziatische en Nederlandse smaken... lees verder
© Carrera Culinair. Beeld: Stacii Samidin