Knapperige kipkroketten met parmezaan
- 18 stuks
- 60 min
- waardering 7,7
- Hapje
- Hollands
- Gevogelte
Ingrediënten
- 200 g gekookte kip in stukjes
- 70 ml extra vierge olijfolie
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- ¼ theelepel nootmuskaat
- een snufje cayennepeper
- 25 g bloem
- 250 ml volle melk
- 2 grote eieren
- 80 g broodkruim
- enkele takjes verse peterselie, gesnipperd
- olie om te frituren
- citroen
- 30 g Parmezaanse kaas, geraspt
Voorbereiden
Gebruik een scherp mes om het vlees heel fijn te snijden (je kunt het vlees ook malen in een foodprocessor).
Verhit de olie in een pan en fruit de ui 5 minuten. Voeg er de knoflook aan toe en kruid met nootmuskaat en cayennepeper. Bak 1 minuut. Roer de bloem door de uien, voeg er beetje bij beetje de melk bij en klop tot een gladde saus. Kruid met peper en zout en laat 3 minuten sudderen. Blijf roeren tot de saus voldoende ingedikt is. Doe in een kom en roer er het kippenvlees door. Laat afkoelen. Dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast.
Bereiden
Vorm met natte handen 18 kroketten.
Klop de eieren los met 3 eetlepels water. Meng het broodkruim met de peterselie in een diep bord. Haal elk kroketje eerst door de eieren en dan door het broodkruim.
Verwarm de frituurolie tot 185 °C. Bak de kroketten 3 minuten en draai ze twee keer om tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met partjes citroen en geraspte parmezaan.
Kookboek
Het recept 'Knapperige kipkroketten met parmezaan' is afkomstig uit het kookboek...
Vijftig tinten kip
FL Fowler
Een hilarisch kookboek als parodie op 'Vijftig tinten grijs'. Miss Chicken, een jonge scharrelkip, speelt de hoofdrol in deze grappige, soms zinderende... lees verder
© Uitgeverij Lannoo