Koreaanse bao buns met gochujang, kippendij en zoetzure kool
bereiden
Ingrediënten
- 600 g kipdijfilet, in reepjes
- ¼ rode kool, in dunne reepjes
- 8 eetlepels sushi-azijn
- 8 bao buns
- 2 bosuien, in dunne ringen
- voor de marinade
- 4 eetlepels gochujang (Koreaanse chilipasta)
- 1 eetlepel gembersiroop
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels rijstazijn
- 2 eetlepels sojasaus
- rasp van 1 limoen
- 1 eetlepel wit sesamzaad
- ½ eetlepel sesamolie
Bereiden
Steek de barbecue aan, maak een directe opstelling met het gietijzeren grillrooster en verwarm tot 200 °C. Vul de wok met een laag water, zet op het rooster en breng aan de kook.
Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom tot een gladde marinade. Voeg de kipreepjes toe en meng goed. Zet apart.
Meng de rode kool in een kom met de sushi-azijn en zet apart.
Zet het stoommandje in de wok, leg een vel bakpapier en de bao buns in het mandje en stoom de buns in 8 tot 10 minuten gaar.
Haal het stoommandje uit de wok en zet apart. Schenk het water uit de wok en zet terug op het rooster. Wok de kipreepjes 6 tot 8 minuten, of tot ze gaar zijn.
Vul de bao buns met de kip, de zoetzure kool en wat bosui.
Extra benodigd
Gietijzeren grillrooster, wok, stoommandje, bakpapier
Variatietip
Je kunt de buns ook vullen met zalm, buikspek of garnalen.
Kookboek
Het recept 'Koreaanse bao buns met gochujang, kippendij en zoetzure kool' is afkomstig uit het kookboek...
Het Ultieme Streetfoodboek
Zowie Tak
Met 'Het Ultieme Streetfoodboek' ga jij als barbecuefanaat de uitdaging aan om allerlei lekkere streetfoodgerechten op tafel te zetten. Of dat nu de klassieke hotdog met coleslaw uit de Verenigde Staten is of Vietnamese
... lees verder © Uitgeverij Pig Butts. Beeld: Sven ter Heide