Roti kip met masala

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • ¼ rode peper, fijngehakt
  • 2 eetlepels masala
  • 500 g kippenbouten
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 4 roti-pannenkoeken (kant-en-klaar)

Bereiden

Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de ui, knoflook, peper en de masala. Voeg de kippenbouten toe en bak de kip rondom bruin. Voeg 50 ml water toe. Laat de kip in ca. 45 minuten op laag vuur bijna gaar worden.

Haal het vel van de kippenbouten, snijd het vlees van de botten en snijd het in stukjes. Doe het vlees met de tomatenpuree terug in de pan. Roer het geheel goed door. Laat het gerecht nog ca. 5 minuten sudderen.

Serveer de kip met de in de oven of magnetron opgewarmde roti-pannenkoeken.

Kookboek

Het recept 'Roti kip met masala' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Multiculti

diverse auteurs

Multiculti koken is nog nooit zo makkelijk geweest: met dit heerlijke kookboekje haalt u de lekkerste recepten van vier wereldkeukens in huis. Open de keuken... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Kip recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!