Burger met krokante kip
- 4 personen
- 35 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Gevogelte
Ingrediënten
- 200 g rodekool
- 50 g bloem
- 1 ei, losgeklopt
- 100 g paneermeel
- 4 kipfilets van ca. 100 g
- 8 eetlepels olijfolie
- 1 lente-ui, in dunne ringen
- 4 plakjes emmentaler
- 4 eetlepels aioli
- 1 handvol verse spinazie
- 4 hamburgerbroodjes
Bereiden
Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool en snijd de kool in dunne reepjes.
Doe de bloem, het losgeklopte ei en het paneermeel in 3 borden. Leg de kipfilets een voor een tussen 2 vellen plasticfolie en sla ze met een deegroller of de achterkant van een koekenpan plat. Haal ze vervolgens eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en als laatste door het paneermeel.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de lente-ui en rodekool tot ze zacht maar nog steeds een beetje knapperig zijn. Breng op smaak met zout. Haal uit de pan en zet apart.
Verhit de resterende olijfolie in dezelfde pan, leg de gepaneerde kipfilets erin, leg het deksel op de pan en bak ze 3-4 minuten op middelhoog vuur. Draai ze om, leg de plakjes emmentaler op de gare kant en bak ze nog eens 3-4 minuten.
Verdeel de aioli en spinazie over de onderste helft van de broodjes en beleg dan achtereenvolgens met de krokante kip en het ui-rodekoolmengsel. Leg de bovenste helft erop en serveer meteen.
Extra benodigd
Plasticfolie
Kookboek
Het recept 'Burger met krokante kip' is afkomstig uit het kookboek...
Burgers
Louis Girod
Met 'Burgers' maak je zelf de lekkerste hamburgers klaar. Van klassiekers als een bacon-cheeseburger tot een knapperige kip- of visburger: álle recepten uit dit boek zitten bomvol smaak. Uiteraard kunnen de vega-varianten niet ontbreken... lees verder
© Uitgeverij Becht