Kipburger met friet van polenta
bereiden
Ingrediënten
- 500 g gare polenta
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 kipfilets
- 25 g broodkruim
- 25 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 bol mozzarella (125 g), in plakken
- 4 hamburgerbroodjes of mini-ciabatta's, licht geroosterd
- blaadjes sla, zongedroogde tomaten en verse pesto, voor de garnering
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de polenta in dikke patatten en bestrijk ze met een beetje olie. Leg ze op een bakplaat en bak ze in ca. 20 minuten goudbruin.
Halveer de kipfilets en sla ze een beetje plat met een deegroller of een zwaar blik. Smeer ze in met olie. Strooi het broodkruim en de Parmezaanse kaas op een bord en rol de kip erdoor.
Leg de kipstukken op een andere ingevette bakplaat en bak ze in 10-12 minuten krokant en helemaal gaar. Leg de mozzarella op de kip en zet de plaat weer in de oven tot de kaas is gesmolten.
Leg de burgers op de broodjes met blaadjes sla, tomaten en een schepje pesto. Serveer ze met de polentafriet.
Kookboek
Het recept 'Kipburger met friet van polenta' is afkomstig uit het kookboek...
Italiaanse gerechten
diverse auteurs
'Italiaanse gerechten' staat boordevol gemakkelijke recepten voor een snelle, doordeweekse pizza margherita én spectaculaire, feestelijke gerechten
... lees verder © Uitgeverij Terra