Kipburgers met paksoi
bereiden
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 1 handvol verse kruiden (koriander, dille, peterselie...)
- 300 g kipgehakt
- 3 eetlepels rode currypasta
- 1 paksoi
- 3 eetlepels geroosterde sesamolie
- 1 eetlepel sojasaus
- sap van ½ limoen
- olijfolie
- 2 lente-uitjes, fijngehakt
- sesamzaadjes (voor de afwerking)
Bereiden
Hak de knoflook en de kruiden fijn. Doe het kipgehakt, de kruiden (houd een beetje opzij voor de afwerking), de knoflook en de currypasta in een kom en kneed alles goed door elkaar. Maak er burgers van.
Kook de paksoi een drietal minuten in gezouten water. Giet het water af en zet de pan weer op het vuur. Voeg de geroosterde sesamolie, de sojasaus en het limoensap toe en laat een tweetal minuten stoven.
Bak ondertussen de kipburgers een vijftal minuten aan elke kant in olijfolie. Serveer met de fijngehakte lente-uitjes en sesamzaadjes.
Tip
Wil je dit gerecht klaarmaken voor een groter gezelschap, bak de kipburgers dan in de oven in plaats van in de pan. Giet dan eerst wat olijfolie in een ovenschotel en besprenkel de burgers met wat olie.
Kookboek
Het recept 'Kipburgers met paksoi' is afkomstig uit het kookboek...
Puur & lichter
Pascale Naessens
Wil je afvallen en lukt het maar niet, dan is dit boek zeker iets voor jou. Na de korte en duidelijk onderbouwde inleiding door William Cortvriendt kun je de theorie meteen omzetten in de praktijk met de heerlijke recepten van Pascale Naessens
... lees verder © Uitgeverij LannooKipburger tips
Reacties op dit recept
- pieta Superlekker gerechtje