Kip met cashewnoten

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Chinees
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 eetlepel arachideolie
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • ½ theelepel fijngehakte verse gemberwortel
  • 2 kipfilets, in plakjes
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 1 wortel, in kleine blokjes
  • 40 g waterkastanjes uit blik (o.a. toko), in plakjes
  • 30 g bamboescheuten uit blik
  • 3 babymaïskolven, in stukjes
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 80 ml kippenbouillon
  • ¼ theelepel zout
  • ¼ theelepel witte peper
  • 1 eetlepel maïszetmeel gemengd met 2 eetlepels water
  • 30 g gezouten, geroosterde cashewnoten
  • 1 theelepel sesamolie

Bereiden

Verhit een wok op middelhoog vuur, voeg de arachideolie, de knoflook en de gember toe en bak ongeveer 30 seconden, tot de aroma's vrijkomen. Schep de kip erdoor en roerbak 2 minuten. Voeg dan de ui, de wortel, de waterkastanjes, de bamboescheuten en de babymaïs toe en roerbak nog 2 minuten. Schenk de oestersaus, de sojasaus en de kippenbouillon erbij en voeg het zout en de peper toe. Roer goed, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 2 minuten zachtjes koken.

Schenk het maïszetmeelpapje al roerend in de wok om de saus te binden. Haal van het vuur, voeg de cashewnoten en de sesamolie toe en meng goed. Schep de kip in een schaal en serveer.

Opmerking

'Als je Chinese gerechten maakt, is het altijd belangrijk om na te denken over de smaken en texturen van de ingrediënten. Malse kip, sappige babymaïs en zoute, krokante cashewnoten komen prachtig samen in dit gerecht.' - Kwoklyn Wan

Kookboek

Het recept 'Kip met cashewnoten' is afkomstig uit het kookboek...

Chinese Takeaway

Kwoklyn Wan

Kwoklyn Wan deelt in 'Chinese Takeaway' meer dan 70 favoriete gerechten. Van supersnelle gerechten doordeweeks tot en met een spectaculaire rijsttafel voor zes personen of meer in het weekend; met 'Chinese Takeaway' haal je de beste afhaalchinees in huis!... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Kipfilet recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!