Kipfilet in een krokant jasje
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Gevogelte
Ingrediënten
- 75 g couscous
- 20 g boter
- ½ theelepel paprikapoeder
- 1 mespuntje chilipoeder
- 4 eetlepels bloem
- 1 ei
- 4 kipfilets
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels wit sesamzaad
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel citroensap
Bereiden
Strooi de couscous in een vuurvaste schaal en schenk er kokend water met wat zout over. De couscous moet net onder staan. Laat de couscous 5 minuten zo staan, voeg dan de boter toe en kneed de couscous met de handen.
Roer het paprika- en chilipoeder erdoor en voeg zout naar smaak toe.
Strooi de bloem in een diep bord. Klop het ei los, schenk het in een ander diep bord en schep de couscous in een derde diep bord.
Haal de kipfilets een voor een eerst door de bloem, dan door het geklopte ei en druk ze ten slotte in de couscous (aan beide kanten).
Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de kipfilets 5-7 minuten aan beide kanten.
Rooster ondertussen het sesamzaad in een andere, droge koekenpan.
Pers de knoflook uit boven de kipfilets, besprenkel met wat citroensap en strooi de geroosterde, goudbruine sesamzaadjes erover.
Kookboek
Het recept 'Kipfilet in een krokant jasje' is afkomstig uit het kookboek...
Crumbles en gratins
diverse auteurs
Crumbles en gratins: een heerlijk krokant kruimellaagje met daaronder een verrukkelijke, zachte en smeuïge vulling. In dit boek vind je de heerlijkste recepten voor... lees verder
© Uitgeverij Terra