Kipfilet teriyaki
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Japans
- Gevogelte
bevat per portie
- 335 kcal
- 28 g eiwit
- 19 g vet
- 12 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 4 kipfilets (met vel)
- 1 eetlepel mirin (Japanse rijstwijn)
- 4 eetlepels medium dry sherry
- 4 eetlepels (Japanse) sojasaus
- 2 eetlepels suiker
- ½ spitskool, in heel dunne reepjes
- 1 winterwortel, grof geraspt
- tuinkers
Bereiden
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilets op matig hoog vuur in ca. 5 minuten bruin. Keer de filets regelmatig. Leg de kipfilets op een bord en roer de rijstwijn, sherry, sojasaus en suiker door het bakvet. Breng dit aan de kook en leg de kipfilets in de saus.
Laat de kipfilets nog ca. 5 minuten heel zachtjes sudderen tot het vocht verdampt is en de filets omhuld zijn met een glanzend laagje saus, keer ze regelmatig.
Doe de spitskoolreepjes in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat de kool goed uitlekken en afkoelen. Maak op vier borden een bedje van kool en wortel. Snijd de kipfilets schuin in plakjes en leg ze op de groente. Garneer met tuinkers.
Bron
Het recept 'Kipfilet teriyaki' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Ramon grosso dolarea | Shutterstock.com