Kleverige kip met rijst en spinazie
- 2 personen
- 30 min
- waardering 9
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Gevogelte
Ingrediënten
- 150 g basmatirijst
- 2 kipfilets
- 1 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
- 2 eetlepels arachideolie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 150 g verse spinazie, gewassen en uitgelekt
- 15 g gember, fijngeraspt
- 1 rode chilipeper, zonder zaadjes en fijngesneden
- 2 eetlepels ketchup
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels honing
- 1 lente-uitje, in ringetjes
- 10 g sesamzaad
Bereiden
Doe de rijst samen met 225 ml licht gezouten water in een pan en breng aan de kook. Als het water kookt, verlaag je het vuur en laat je 15-20 minuten zachtjes borrelen, tot de rijst beetgaar is, giet dan af.
Snij de kipfilets in fijne reepjes, doe in een kom en meng met het vijfkruidenpoeder. Kruid ook met peper en zout.
Doe 1 eetlepel olie in een brede pan en bak de kip 2-3 minuten, totdat ze begint te kleuren. Voeg de knoflook toe. Verlaag het vuur, zet een deksel op de pan en laat 5-7 minuten zachtjes garen.
Stoof de spinazie in een antiaanbakpan in 1 eetlepel olie. Voeg de gekookte rijst toe en meng door elkaar. Kruid met peper en zout.
Doe de gember, chilipeper, ketchup, sojasaus en honing in een kommetje en meng door elkaar. Voeg toe aan de pan met kip. Verhoog het vuur opnieuw, totdat de saus mooi rond de kip 'kleeft'.
Serveer de kip met de rijst met spinazie en strooi er de lente-ui en sesamzaadjes over.
Kookboek
Het recept 'Kleverige kip met rijst en spinazie' is afkomstig uit het kookboek...
Kom & Vork
Willy Faes
Een maaltijd serveren in een eenvoudig kommetje met slechts een vork, een lepel of stokjes heeft iets magisch. Het is 'chique' genoeg om te delen met je... lees verder
© Aerial Media Company