Gekonfijte kippenbouten

  • 4 personen
  • 80 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 200 ml olijfolie (vergine)
  • 6 dragonstengels
  • 6 banaansjalot, grof gesneden
  • 1 bolletje knoflook, doormidden gesneden en met alle vliezen er nog aan
  • zest en sap van 4 citroenen

Bereiden

Wrijf de kippenbouten goed in met peper en zout.

Doe de olijfolie, dragon, banaansjalot, knoflook en zest en sap van de citroenen bij elkaar in een ovenschaal. Leg hierin de kippenbouten zodat ze net onder staan.

Zet de schaal 60 minuten in een voorverwarmde oven op 140 °C.

Haal de kippenbouten uit de olijfolie en bak ze nog 8 minuten af in de oven op 200 °C.

Heerlijk met zelfgemaakte appelmoes, patat, mayonaise en natuurlijk een groene salade uit het hart van de kropsla.

Kookboek

Het recept 'Gekonfijte kippenbouten' is afkomstig uit het kookboek...

Kip

Claartje Lindhout

In 'Kip' draait het uiteraard om het meest gegeten stukje vlees in Nederland en België. In dit boek staan 30 recepten met kip van onder meer eigen bodem... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Kippenbouten recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!