Geroosterde pittige kippenpoten met krieltjes
- 4 personen
- 75 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Gevogelte
Ingrediënten
- 100 g donkerbruine basterdsuiker
- 120 ml rijstazijn
- 75 g sambal manis
- 60 ml vissaus
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- sap van 3 limoenen
- 8 kippenpoten
- 800 g krieltjes, gehalveerd
- 4 rode paprika's, in halve ringen
- 2 eetlepels olijfolie
- voor de ananassalsa:
- 1 sjalot, gesnipperd
- 250 g verse ananas, in kleine blokjes
- geraspte schil en sap van 1 biologische limoen
- 100 g komkommer, in kleine blokjes
- 10 g verse koriander, fijngesneden
- 1 jalapeño, zonder zaadlijsten en fijngesneden
Bereiden
Meng de basterdsuiker, rijstazijn, sambal, vissaus, knoflook en het limoensap in een grote, platte schaal. Leg de kippenpoten in de marinade en masseer goed in. Dek de schaal af en laat minimaal 1 uur of een nacht in de koelkast marineren.
Verwarm de oven voor tot 220 °C hetelucht of 240 °C elektrisch. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de krieltjes en paprika in een grote kom met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Verdeel over de bakplaat. Leg de kippenpoten erop en rooster 50 - 60 minuten in de oven. Dek de kip af met aluminiumfolie als deze te donker wordt.
Meng alle ingrediënten voor de ananassalsa en breng op smaak met zout en peper. Serveer de kippenpoten met de krieltjes, paprika en ananassalsa.
Extra benodigd
Bakpapier
Het recept 'Geroosterde pittige kippenpoten met krieltjes' is afkomstig uit het kookboek 30 receptkaarten - Oven van Diverse auteurs. © Uitgeverij Becht