Gestoofde kippenbouten met olijven en citroen

  • 4 personen
  • 85 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 ui, fijngeraspt
  • 6 eetlepels fijngesneden korianderblad
  • 1 mespunt saffraanpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 3 eetlepels olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 4 kippenbouten
  • 350 ml kippenbouillon (van een tablet)
  • 100 g groene olijven zonder pit
  • schil van 2 gepekelde citroenen, in repen

Voorbereiden

Meng de ui, koriander, saffraan, gember, olie, het citroensap en zout en peper naar smaak in een kom. Pers de knoflook erboven uit, roer de marinade door en wrijf de kippenbouten ermee in. Laat de kip afgedekt 30 minuten in de koelkast marlneren.

Bereiden

Doe de kippenbouten met de marinade en bouillon in een braadpan of tajine en breng alles aan de kook. Stoof de kip in 35 minuten gaar.

Neem de kip uit de pan houd die warm. Laat het stoofvocht tot de helft inkoken. Leg de kip terug in de pan en voeg de olijven en de citroen toe. Stoof de kip nog 10 minuten. Lekker met couscous met geroosterde groenten.

Kookboek

Het recept 'Gestoofde kippenbouten met olijven en citroen' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Marokko

diverse auteurs

Eén kijkje in de Marokkaanse keuken en je bent om. Ervaar de overvloed van heerlijke geuren en glinsterende kleuren. In dit Afrikaanse land zijn specerijen als venkel... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Kippenbouten recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!