Kippenbouten met haricots verts en groene asperges
bereiden
Ingrediënten
- 4 kippenbouten
- 75 g boter
- 100 ml cognac
- 6 sjalotjes
- 225 g tuinbonen (diepvries), ontdooid
- 150 g haricots verts, schoongemaakt
- 100 g groene asperges
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
Bereiden
Wrijf de kippenbouten in met zout en peper. Verhit 50 g boter in een hapjespan en bak de bouten rondom bruin. Schenk de cognac erover en braad de bouten in 30 minuten zachtjes gaar.
Snijd de sjalotjes in vieren. Verwijder het stugge velletje van de tuinbonen. Snijd de haricots verts en asperges in drieën.
Smelt de rest van de boter in een pan en schep de sjalot en groenten erdoor. Voeg 2-3 eetlepels water en zout naar smaak toe en smoor de groenten afgedekt in 5-8 minuten beetgaar.
Schep wat braadvocht van de kip door de groenten en breng op smaak met zout en peper. Schep de groenten in een lage schaal en leg de kippenbouten erop. Strooi de peterselie erover. Lekker met een timbaaltje van (saffraan)rijst.
Kookboek
Het recept 'Kippenbouten met haricots verts en groene asperges' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Kip
diverse auteurs
Een hele scharrelkip uit de oven, gemarineerde kipreepjes uit de wok, gestoomde kipfilet: alles is mogelijk met dit lichte, lekkere stukje vlees. In 'Kook ook - Kip' vind je kip... lees verder
© InmercKippenbouten tips
Reacties op dit recept
- Iva Ik mis hier nog wat kruiden waardoor het een beetje flauw smaakt.
- Heleen Even makkelijk als lekker!