Legs of fire (TexMex gegrilde kippenbouten)
- 4 personen
- 45 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Amerikaans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1½ kg kippenbouten
- 100 ml olijfolie
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel witte peper
- 1 theelepel gedroogde oregano
- bbq-saus (zie onderaan het recept)
Bereiden
Wrijf de kip in met de olie en de door elkaar gemengde droge specerijen. Zet de kip 30 minuten in de oven op 175 °C.
Giet dan de bbq-saus eroverheen en zet de oven nog even op de hoogste stand tot de kip aan de buitenkant lekker knapperig begint te worden.
Serveer met guacamole en tortillachips.
Zelfgemaakte bbq-saus
Fruit 1 fijngesneden ui, 8 fijngesneden teentjes knoflook en 1 theelepel komijn in 2 eetlepels olijfolie. Voeg 50 ml balsamico toe als de ui zacht wordt. Voeg 70 g lichtbruine basterdsuiker, 50 ml Japanse sojasaus, 1 eetlepel worcestersaus, 100 ml ketchup en 1 eetlepel chilipoeder toe en kook alles in tot een smeuïge massa.
Tip
Je kunt in plaats van kippenbouten ook kippenvleugels gebruiken.
Kookboek
Het recept 'Legs of fire (TexMex gegrilde kippenbouten)' is afkomstig uit het kookboek...
TexMex
Jonas Cramby
De smaken van de gerechten op de grens van Texas en Mexico zijn bekend en geliefd, maar niet iedereen weet hoe makkelijk het is om ze zelf klaar te maken. In... lees verder
© Uitgeverij Becht