Misokip met botersaus
bereiden
Ingrediënten
- 2 flinke klonten roomboter
- 6 kippenbouten, liefst biologische
- 1 grote witte Spaanse zoete ui, in ringen
- 1 scheut witte wijn
- 650 ml kippenbouillon of -fond
- 1 winterwortel, geschrapt en in schijven
- 2 laurierblaadjes
- 3 eetlepels mirin (zoete rijstwijn)
- 1 eetlepel miso
- takjes tijm
Bereiden
Verhit een flinke klont boter in een koekenpan en bak hierin de kippenbouten rondom goudbruin. Voeg de uienringen en de witte wijn toe en laat dit op halfhoog vuur nog even sudderen tot de alcohol is verdampt. Haal de kippenbouten uit de pan en leg ze in een diepe braadslee. Gooi de jus niet weg!
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Breng de bouillon aan de kook en schenk hem over de kippenbouten tot ze onderstaan. Voeg de wortelschijfjes en laurierblaadjes toe en dek de braadslee af met aluminiumfolie. Zet de braadslee 30 minuten in de oven. Verwijder dan het aluminiumfolie en zet de braadslee opnieuw 30 minuten in de oven. De bedoeling is dat de kip goudbruin is en heel mals.
Zet de koekenpan met de jus weer op een matig vuur. Voeg de mirin en miso toe en roer tot alles in de jus is verwerkt. Schep de jus in een diepe mengkom en voeg een flinke klont koude boter toe. Pureer dit met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper en klaar is de heerlijke botersaus voor over de kippenbouten.
Garneer met een paar takjes tijm, lekker bij verse aardappelpuree, botersla of met spruitjes.
Extra benodigd
Aluminiumfolie, staafmixer
Kookboek
Het recept 'Misokip met botersaus' is afkomstig uit het kookboek...
Asian Soul Food
Carl Lemette & Mas van Putten
Gerechten die gemaakt worden met weinig ingrediënten, maar regelrecht naar het hart gaan. Gerechten die families en vrienden overal ter wereld samenbrengen. Dat is soul food. Mas en Carl vermengden hun Indische roots met culinaire reiservaringen
... lees verder © Spectrum