Kippenvleugels met blauwschimmelkaas en Gordon Finest Red
- 4 personen
- 40 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Gevogelte
Ingrediënten
- 8 kippenvleugels
- voor de marinade
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 eetlepel ketchup
- 1 eetlepel mosterdpoeder
- 1 fles Gordon Finest Red bier
- voor de dipsaus
- 100 g blauwschimmelkaas (bij voorkeur Roquefort)
- 100 g mayonaise
- 100 g zure room
- sap van 1 limoen
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 1 eetlepel gehakte peterselie
Voorbereiden
Stoof voor de marinade de ui en de knoflook in een scheut olijfolie. Doe er de bruine suiker bij. Laat even karamelliseren. Voeg er de ketchup en het mosterdpoeder aan toe. Blus met het bier. Kook het mengsel in tot een dikke marinade en laat afkoelen. Leg de kippenvleugels een nacht in deze marinade.
Bereiden
Voor de dipsaus: plet de kaas met een vork en meng ze met alle andere ingrediënten.
Bak de kippenvleugels 6 minuten op de barbecue op een middelhoog vuur.
Extra benodigd
Barbecue
Kookboek
Het recept 'Kippenvleugels met blauwschimmelkaas en Gordon Finest Red' is afkomstig uit het kookboek...
Basic BBQ
Peter de Clercq
Hoe maak je een perfect barbecuevuur aan? Hoe controleer je de hitte? Welk magisch kruidenmengsel geeft het lekkerste aroma? Hoe maak je echte barbecuesaus... lees verder
© Uitgeverij Lannoo