Kippenvleugeltjes met chilisaus en gember
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 500 g kippenvleugeltjes
- 6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
- 2 eetlepels milde, licht zoetige chilisaus
- 2 theelepels fijngeraspte verse gember
Voorbereiden
Bestrooi de kippenvleugeltjes met weinig zout. Meng in een schaal de olie goed met de zoete chilisaus en de fijngeraspte verse gember. Marineer de kippenvleugeltjes 2 tot 3 uur in dit mengsel. Keer af en toe om.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Dep na het marineren de kippenvleugeltjes iets en verdeel ze over een ovenschaal. Zet de oven op 180 °C. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en laat 25 tot 30 minuten staan. Keer de kippenvleugeltjes af en toe om en bestrijk lichtjes met de rest van de marinade. Breng op smaak met peper en zout.
Aanbevolen bieren
Pils, witbier, Weissbier.
Kookboek
Het recept 'Kippenvleugeltjes met chilisaus en gember' is afkomstig uit het kookboek...
Biertapas
Han Hidalgo
'Biertapas' is het eerste boek over een nieuwe culinaire trend: het combineren van verschillende soorten Belgisch en Nederlands bier met bijzondere hapjes en kleine
... lees verder © Uitgeverij Terra