Geroosterde kwartel en vijgen gevuld met geitenkaas en honing
bereiden
Ingrediënten
- 6 grote, rijpe vijgen
- 200 g geitenkaas
- 4 kwartels
- olijfolie om te bakken
- 2 eetlepels vloeibare honing
- veldsla, om erbij te serveren
- voor de dressing
- 6 ingelegde walnoten, grof gehakt
- 1 eetlepel dijonmosterd
- 2 theelepels balsamicoazijn
- 1 theelepel gehakte peterselie
- 4 eetlepels olijfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de vijgen kruiselings van boven tot halverwege in en druk ze wat uit elkaar zodat er een bloemvorm ontstaat. Stop zo veel mogelijk geitenkaas in de vijgen.
Breng de kwartels op smaak met zout en peper en leg ze samen met de vijgen in een ovenschaal. Besprenkel de kwartels en vijgen met olijfolie en vloeibare honing en bak ze 12-15 minuten in de oven.
Maak intussen de dressing: meng de walnoten, mosterd, azijn, peterselie en olijfolie.
Haal na 15 minuten de ovenschaal uit de oven, haal de vijgen eruit en zet apart. Zet de kwartels nog 10 minuten in de oven.
Serveer 2 kwartels en 3 vijgen per persoon, garneer met een handvol veldsla en besprenkel die met de walnootdressing. Je kunt het vlees van de kwartels snijden om ze mooi te presenteren. Verwijder dan beide poten, snijd langs het borstbeen en haal beide borststukken los.
Opmerking
Bij de meeste poeliers zijn kwartels het hele jaar door verkrijgbaar. Serveer ze nog een beetje rosé. Ze gaan goed samen met de combinatie zoet en hartig van vijgen en geitenkaas. Ze zijn eenvoudig te bereiden en snel gaar omdat ze relatief klein zijn.
Kookboek
Het recept 'Geroosterde kwartel en vijgen gevuld met geitenkaas en honing' is afkomstig uit het kookboek...
6 uur thuis, 7 uur eten
Sophie Wright
Als je 's avonds moe uit je werk komt, is het verleidelijk terug te grijpen op steeds dezelfde recepten of een kant-en-klaar-maaltijd. Maar met de recepten uit dit... lees verder
© Kosmos Uitgevers