Kwartels met gedroogde vruchten
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 50 g gedroogde abrikozen
- 50 g gedroogde vijgen
- 50 g rozijnen
- 1 eetlepel honing
- ½ koffielepel kaneelpoeder
- 4 kwartels
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, in fijne plakjes
Voorbereiden
Snijd de abrikozen in tweeën en de vijgen in vieren. Meng de abrikozen, de vijgen en de rozijnen. Voeg de honing en de kaneel toe en giet lauw water erbij tot alle vruchten onderstaan. Laat 30 minuten rusten.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C (stand 6-7).
Vul de kwartels met de helft van het vruchtenmengsel. Bak de kwartels rondom goudbruin in 1 eetlepel olie. Kruid met peper en zout en houd warm.
Fruit de ui in 1 eetlepel olie gedurende 5 minuten. Voeg de rest van het vruchtenmengsel toe, kruid met peper en zout en roer goed.
Verdeel de ui en de vruchten over 4 minipotjes en leg in elk minipotje 1 kwartel. Giet over elke kwartel 2 eetlepels marinadevocht van de vruchten. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Kookboek
Het recept 'Kwartels met gedroogde vruchten' is afkomstig uit het kookboek...
Mini-potjes & pannetjes
Sylvie Aït-Ali
In 'Mini-potjes en pannetjes' staan tal van originele en smakelijke ideeën voor hartige en zoete bereidingen in mini-potjes, mini-pannetjes en mini-gratin... lees verder
© Standaard Uitgeverij