Kwartel recepten
-
tip
Kwartels met witte druiven
Gevogelte, 40 min 7,7
-
tip
Geroosterde kwartel en vijgen gevuld met geitenkaas en honing
Gevogelte, 35 min 7,7
-
Gekonfijte kwartel met laurier, jeneverbes en tijm
Gevogelte, 150 min 7,5
-
Geroosterde kwartel met kruidige pruimen
Gevogelte, 25 min 7,7
-
Krokante kwartel met bietentzatziki
Gevogelte, 60 min 7,5
-
Kwartel met appel op de grill
Gevogelte, 25 min 7,5
-
Kwartel met knoflook en peterselie
Gevogelte, 30 min 7,8
-
Kwartel teriyaki met rauwe gember
Gevogelte, 15 min 7,5
-
Kwartels met gedroogde vruchten
Gevogelte, 45 min 7,6
Kwartel
Kleine trekvogel die van april tot oktober in Europa op open terrein verblijft. Hij is in het wild heel zeldzaam geworden. De Oost-Aziatische ondersoort wordt tegenwoordig voor de eieren en het vlees gefokt. Het vlees is fijn en smakelijk. Een in het wild levende kwartel die in de herfst geschoten wordt, mag nooit besterven. Hij wordt op dezelfde manier klaargemaakt als een gemeste kwartel, waarvan het vlees weliswaar minder vol is maar toch nog heel fijn smaakt. Kwartels wegen 150-200 g en worden na het ontweien meestal gebardeerd en geroosterd, gegrilleerd, gebakken, gestoofd of gevuld en opgediend op een sneetje brood. Kwaretleieren zijn zo groot als mirabellen. Ze zijn geelgroen met bruine spikkels en worden hardgekookt, in kleine cocottes of in gelei klaargemaakt.
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]
[ Beeld: from my point of view | Shutterstock.com ]