Kwartel met knoflook en peterselie
bereiden
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 kwartels (door de poelier gehalveerd en schoongemaakt)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 bosje verse peterselie, fijngehakt
- 100 g witbroodkruim
- 1 eetlepel fijngesneden tijm
Bereiden
Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de kwartels op hoog vuur in ca. 10 minuten rondom bruin en knapperig. Neem de kwartels uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Bak in het achtergebleven braadvet de knoflook, peterselie, broodkruim, tijm, zout en peper in enkele minuten op hoog vuur knapperig bruin en geurig.
Leg de kwartels op een voorverwarmde schaal en schep het kruidenmengsel erover. Serveer met een stevige, gemengde groenteschotel met aubergine, tomaat en courgette.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Kwartel met knoflook en peterselie' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Spanje
diverse auteurs
In 'Kook ook - Spanje' vind je naast de Spaanse paella en tortillagerechten ook een mooie variatie aan tapas, vis- en vleesrecepten en heerlijke toetjes... lees verder
© Inmerc