Parelhoen met groene kool uit de slow cooker

  • 4 personen
  • 240 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • ½ groene kool
  • 1 parelhoen
  • 3 takjes verse tijm
  • 4 plakken rookspek (desgewenst)
  • 80 g boter

Bereiden

Trek de bladen kool van de stronk en spoel ze onder de koude kraan. Bestrooi het parelhoen met zout en peper. Stop de takjes tijm in de buikholte van de vogel.

Leg desgewenst plakken spek onderin de pot van de slow cooker. Leg er het parelhoen op en schik er de bladen kool omheen. Bestrooi met zout en peper. Voeg de in stukjes gesneden boter en 1 glas water toe.

Leg het deksel op de cooker en laat 6 uur op lage temperatuur of 4 uur op hoge temperatuur stoven.

Serveer direct uit de pan en geef er aardappelpuree bij.

Extra benodigd

Slow cooker

Variatietip

Gebruik voor de verandering eens rodekool of Chinese kool in plaats van de gewone groene kool. Je verliest er niets aan smaak mee!

Kookboek

Het recept 'Parelhoen met groene kool uit de slow cooker' is afkomstig uit het kookboek...

Topgerechten uit de slow cooker

Jean-Francois Mallet

Wie van heerlijk lang gestoofde gerechten houdt, kan niet meer zonder slow cooker. Die stooft heel langzaam voor jou verwarmende schotels, smeltend zacht vlees... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Parelhoen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!