Parelhoen met groene kool uit de slow cooker
- 4 personen
- 240 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Gevogelte
Ingrediënten
- ½ groene kool
- 1 parelhoen
- 3 takjes verse tijm
- 4 plakken rookspek (desgewenst)
- 80 g boter
Bereiden
Trek de bladen kool van de stronk en spoel ze onder de koude kraan. Bestrooi het parelhoen met zout en peper. Stop de takjes tijm in de buikholte van de vogel.
Leg desgewenst plakken spek onderin de pot van de slow cooker. Leg er het parelhoen op en schik er de bladen kool omheen. Bestrooi met zout en peper. Voeg de in stukjes gesneden boter en 1 glas water toe.
Leg het deksel op de cooker en laat 6 uur op lage temperatuur of 4 uur op hoge temperatuur stoven.
Serveer direct uit de pan en geef er aardappelpuree bij.
Extra benodigd
Slow cooker
Variatietip
Gebruik voor de verandering eens rodekool of Chinese kool in plaats van de gewone groene kool. Je verliest er niets aan smaak mee!
Kookboek
Het recept 'Parelhoen met groene kool uit de slow cooker' is afkomstig uit het kookboek...
Topgerechten uit de slow cooker
Jean-Francois Mallet
Wie van heerlijk lang gestoofde gerechten houdt, kan niet meer zonder slow cooker. Die stooft heel langzaam voor jou verwarmende schotels, smeltend zacht vlees... lees verder
© Good Cook