Gado gado burger
bereiden
Ingrediënten
- 4 eieren
- ½ komkommer
- 1 eetlepel boter of margarine om in te bakken
- 4 vegaburgers
- 4 hamburger broodjes
- 100 g peen julienne
- 100 g taugé
- 8 eetlepels pindasaus / satésaus
- gebakken uitjes om te garneren
Bereiden
Kook de eieren in ca. 8 minuten hard. Snijd de komkommer en eieren in plakjes. Bak de vegaburgers in een pan in een beetje boter. Snijd de broodjes open (rooster ze nog eventueel kort).
Beleg de broodjes met plakjes komkommer, handje peen julienne, de burger, plakjes ei, wat taugé en als laatste de pindasaus. Bestrooi met wat gebakken uitjes en dek af met het bovenste gedeelte van het broodje.
Zelfgemaakte pindasaus / satésaus
Verwarm 100 ml kokosmelk en 1 eetlepel basterdsuiker in een pannetje en roer zachtjes door totdat de suiker opgelost is. Voeg beetje bij beetje 3 à 4 eetlepels pindakaas toe totdat deze helemaal is opgenomen in de saus. Schenk 2 eetlepels sojasaus erbij en roer door. Voeg ½ theelepel sambal toe (naar smaak), doe dit met kleine beetjes zodat je tussendoor kan proeven hoe pittig de saus is. Laat de saus een paar minuten indikken. Mocht de saus te dik worden, kun je wat melk toevoegen.
Kookboek
Het recept 'Gado gado burger' is afkomstig uit het kookboek...
Leuke Recepten - het kookboek
Sandra & Eric Waterschoot
De beste en lekkerste recepten van LeukeRecepten.nl, een van de grootste foodblogs van Nederland. Het gelijknamige kookboek bevat makkelijke basisrecepten én vele verrassende varianten daarop. In deze editie staan 8 splinternieuwe
... lees verder © Fontaine Uitgevers