Linzenburgers met salsa verde

  • 4 personen
  • 50 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 100 g groene of bruine linzen
  • 1 eetlepel witte miso
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 20 sprietjes bieslook, fijngesneden
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 ei
  • 5–6 eetlepels panko
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 brioche hamburgerbroodjes, opengesneden
  • 1 grote vleestomaat, in 4 dikke plakken
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 40 g veldsla
  • voor de salsa verde
  • 50 g groene kruiden, zoals peterselie, koriander, basilicum, munt en/of dragon, fijngesneden
  • ¼ rode ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels rodewijnazijn
  • 3 eetlepel extra vierge olijfolie

Bereiden

Kook de linzen in 20 minuten beetgaar in gezouten water. Mix intussen voor de salsa verde de groene kruiden, rode ui, mosterd, honing, rodewijnazijn en wat zout en peper in een keukenmachine tot een gladde puree. Voeg, terwijl de machine draait, langzaam de extra vierge olijfolie toe en mix tot een dikke saus.

Meng de linzen, miso, knoflook, bieslook, het uienpoeder, ei en wat zout en peper en prak tot een grof mengsel. Voeg steeds 1 eetlepel panko toe en meng tot je makkelijk een balletje van het mengsel kunt rollen. Je hebt misschien niet alle panko nodig. Vorm 4 burgers van het linzenmengsel.

Steek de barbecue aan en wacht tot deze heet is. Plaats er een plancha boven en vet in met de olie. Bak de burgers 3–4 minuten per kant. Rooster intussen ook de hamburgerbroodjes en tomaat.

Bestrijk de broodjes met mayonaise en leg de linzenburgers erop. Beleg met gegrilde tomaat, veldsla en salsa verde.

Extra benodigd

Keukenmachine, plancha

Kookboek

Het recept 'Linzenburgers met salsa verde' is afkomstig uit het kookboek...

30 receptkaarten - BBQ

Diverse auteurs

Het is tijd om de barbecue aan te steken! Met de 30 receptkaarten van 'BBQ' heb jij zo inspiratie opgedaan voor je volgende barbecue-feestje - of nu weinig of alle tijd hebt om te grillen. Deze box zit vol heerlijke recepten om jouw barbecue... lees verder

© Uitgeverij Becht. Beeld: Saskia Lelieveld

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Burger recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!