Quattro formaggi kaasburger
bereiden
Ingrediënten
- 8 blaadjes romainesla (uit het hart van de krop)
- 1-2 tomaten
- 50 g montello (aan één stuk)
- 80 g Bavaria Blue
- 4 broodjes met kaastopping
- 2-3 eetlepels olijfolie
- 4 kaasburgerschijven
- ca. 4 eetlepels knoflookmayo
- 8 theelepels pesto alla genovese
Bereiden
Was de blaadjes sla en slinger ze droog, trek ze desgewenst in kleinere stukjes. Was de tomaten en snijd ze in plakjes, verwijder de steelaanzetten. Snijd de montello in stukken. Snijd de Bavaria Blue in plakjes.
Verwarm de heteluchtoven voor tot 100 °C. Halveer de broodjes en verwarm ze 6 tot 8 minuten in de oven op een met bakpapier bekleed rooster. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin de burgerschijven goed bruin. Keer ze, leg er de plakjes Bavaria Blue op en bak ze nog 3 tot 4 minuten. Haal de pan van het fornuis en laat de burgerschijven daarin nog 1 minuut afgedekt staan. Neem ze dan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Besmeer de onderste helften van de broodjes met de helft van de knoflookmayo en leg hierop de slablaadjes en de uitgelekte burgerschijven. Leg op elk broodje 2 theelepels pesto, 2 tot 3 plakjes tomaat en de montello. Besmeer de bovenste helft van elk broodje met de resterende knoflookmayo, leg het op de opgebouwde burger en serveer direct.
Extra benodigd
Bakpapier
Tip
Niet-vegetariërs kunnen gorgonzola en Parmezaanse kaas (of pecorino) gebruiken in plaats van Bavaria Blue en montello.
Kookboek
Het recept 'Quattro formaggi kaasburger' is afkomstig uit het kookboek...
Het Burger Boek
Martin Kintrup
'Het Burger Boek' presenteert de veelzijdige wereld van burgers. Het bundelt alles wat de moeite waard is om te weten, en alle tips en tricks om de perfecte burger te bereiden. Martin Kintrup heeft een bouwpakket klaar waarmee elke burgerleek zijn eigen burger
... lees verder © Uitgeverij Lannoo