Visburger
bereiden
Ingrediënten
- 1 handvol gemengde groene sla (mesclun)
- 2 augurken, fijngesneden
- 1 theelepel kappertjes
- 2 eetlepels verse fijngehakte kruiden (bieslook, kervel...)
- ½ theelepel ketchup
- ½ theelepel worcestersaus
- 2 eetlepels aioli
- 2 eetlepels mayonaise
- 50 g bloem
- 1 ei, losgeklopt
- 100 g paneermeel
- 4 stevige witvisfilets van ca. 100 g (kabeljauw, koolvis of pollak)
- 4 eetlepels plantaardige olie
- 4 hamburgerbroodjes
- ½ rode ui, in dunne ringen
- 1 vleestomaat, in dunne plakken
Bereiden
Was voor de toppings de sla en laat hem goed uitlekken. Meng de augurken, kappertjes, verse kruiden, ketchup, worcestersaus, aioli en mayonaise.
Doe voor het paneerlaagje de bloem, het losgeklopte ei en paneermeel in 3 borden. Haal de visfilets eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en als laatste door het paneermeel.
Verhit de olie in een koekenpan, leg de gepaneerde visfilets erin, leg het deksel op de pan en bak ze in 3-4 minuten op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin.
Verdeel de kruidenmayonaise en slabladeren over de onderste helft van de broodjes en beleg dan achtereenvolgens met de visfilets, rode ui en tomaat. Leg de bovenste helft erop en serveer meteen.
Kookboek
Het recept 'Visburger' is afkomstig uit het kookboek...
Burgers
Louis Girod
Met 'Burgers' maak je zelf de lekkerste hamburgers klaar. Van klassiekers als een bacon-cheeseburger tot een knapperige kip- of visburger: álle recepten uit dit boek zitten bomvol smaak. Uiteraard kunnen de vega-varianten niet ontbreken
... lees verder © Uitgeverij Becht