Chocolademelk met salie
4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 1 liter volle melk
- 5 verse salieblaadjes, plus extra, ter garnering (desgewenst)
- 60 g fijne tafelsuiker
- 75 g cacao, plus extra voor het bestuiven
Voorbereiden
Verwarm de melk met de salieblaadjes op een laag vuur. Neem van het vuur en laat 1 uur trekken.
Bereiden
Giet de melk door een zeef en gooi de salieblaadjes weg.
Giet de melk terug in de pan. Voeg de suiker en cacao toe en verwarm onder af en toe kloppen met een garde.
Klop met een staafmixer schuimig en giet dan in 4 vuurvaste glazen of mokken.
Bestuif de chocolademelk met cacao en garneer desgewenst met een blaadje salie.
Extra benodigd
Zeef, staafmixer
Kookboek
Het recept 'Chocolademelk met salie' is afkomstig uit het kookboek...
Chocolade, de grote passie
Chris & James Tanner
Een schitterend gefotografeerde verzameling onweerstaanbare recepten van de populaire gebroeders Tanner. Chris en James laten de veelzijdigheid zien van... lees verder
© Good Cook