Hot chocolate
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 650 g slagroom
- 1 rode lombok of een gerookte habanero voor een echte kick
- 1 vanillestokje
- ½ kaneelstokje
- 1 steranijs
- 4 pimentkorrels
- 200 g pure chocolade, in stukjes
Bereiden
Verwarm de slagroom in een pan tot 50 °C. Halveer intussen de lombok, verwijder het steeltje en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
Voeg de chilipeper, het vanillemerg en -stokje, het kaneelstokje, de steranijs en de pimentkorrels aan de warme slagroom toe en laat afgedekt in de koelkast ongeveer 12 uur infuseren.
Verwarm de slagroom na ongeveer 12 uur met de smaakmakers tot 40 °C.
Schenk de slagroom door een zeef, weeg 600 g af en breng aan de kook.
Haal de pan van het vuur, roer de pure chocolade erdoor en meng met een staafmixer. Verdeel over glazen en drink heet, heel heet.
Extra benodigd
Suikerthermometer, staafmixer
Kookboek
Het recept 'Hot chocolate' is afkomstig uit het kookboek...
Hete pepers
Jeroen Hazebroek
In zijn nieuwe boek 'Hete pepers' geeft Jeroen Hazebroek talloze recepten voor sambals en hot sauces en geeft hij tips om de pepers te drogen, roken, in te maken of te fermenteren. Ten slotte presenteren 15 gastkoks recepten uit hun eigen cultuur
... lees verder © Fontaine Uitgevers. Beeld: Christian Fielden