Cacaotruffels
- 15 stuks
- 15 min
- waardering 8,5
- Hapje
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 300 g dadels, ontpit
- 35 g cacaopoeder + 2 eetlepels cacaopoeder voor de decoratie
Bereiden
Doe de dadels en 35 g cacaopoeder in een foodprocessor en meng tot een samenhangend geheel.
Weeg balletjes van 20 g af en rol tot truffels.
Doe het cacaopoeder voor de decoratie in een diep bord en rol hier de truffels doorheen.
Extra benodigd
Foodprocessor
Opmerking
Als je het mij vraagt, zijn deze truffels het ideale 'zoet zonder suiker' om te maken wanneer je weinig tijd hebt. Je voegt alle ingrediënten samen en mengt ze door elkaar. Daarna rollen maar!
Kookboek
Het recept 'Cacaotruffels' is afkomstig uit het kookboek...
Zoet zonder suiker
Kim Sue Palm
In 'Zoet zonder suiker' bewijst Kim Sue Palm dat zoet net zo lekker kan zijn zonder geraffineerde suikers, lactose en gluten. In dit prachtige bakboek vind je de recepten voor haar welbekende vierkante bites en andere zoete lekkernijen... lees verder
© Uitgeverij Becht. Beeld: Ileenja Marina