Cacaotruffels

  • 15 stuks
  • 15 min
  • waardering 8,5
  • Hapje
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 300 g dadels, ontpit
  • 35 g cacaopoeder + 2 eetlepels cacaopoeder voor de decoratie

Bereiden

Doe de dadels en 35 g cacaopoeder in een foodprocessor en meng tot een samenhangend geheel.

Weeg balletjes van 20 g af en rol tot truffels.

Doe het cacaopoeder voor de decoratie in een diep bord en rol hier de truffels doorheen. 

Extra benodigd

Foodprocessor

Opmerking

Als je het mij vraagt, zijn deze truffels het ideale 'zoet zonder suiker' om te maken wanneer je weinig tijd hebt. Je voegt alle ingrediënten samen en mengt ze door elkaar. Daarna rollen maar!

Kookboek

Het recept 'Cacaotruffels' is afkomstig uit het kookboek...

Zoet zonder suiker

Kim Sue Palm

In 'Zoet zonder suiker' bewijst Kim Sue Palm dat zoet net zo lekker kan zijn zonder geraffineerde suikers, lactose en gluten. In dit prachtige bakboek vind je de recepten voor haar welbekende vierkante bites en andere zoete lekkernijen... lees verder

© Uitgeverij Becht. Beeld: Ileenja Marina

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Chocoladetruffel recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!