Eau de vie van cider en groene jasmijnthee
bereiden
Ingrediënten
- 100 ml eau de vie van cider
- 600 ml groene jasmijnthee (zie onderaan het recept)
- 20 ml verjus
- 20 g witte suiker
Bereiden
Doe alle ingrediënten in een maatbeker.
Roer om alles te mengen.
Doe in een bruiswatermachine of sifon om er koolzuur aan toe te voegen.
Bewaar de drank tot het opdienen op een koele plaats.
Serveer in highballglazen gevuld met ijsklontjes.
Extra benodigd
Maatbeker, bruiswatermachine of sifon
Groene jasmijnthee
Breng 650 ml water aan de kook (iets meer dan nodig is voor de hard seltzer, omdat een deel van het vocht al kokend verdampt), doe er 50 g groene jasmijnthee bij en zet het vuur uit. Roer alles goed door en laat 5 minuten trekken. Giet door een puntzeef en laat voor het opdienen 1 uur afkoelen.
Kookboek
Het recept 'Eau de vie van cider en groene jasmijnthee' is afkomstig uit het kookboek...
Hard seltzer
Thibault Massina & Romain Aubert
Met 'Hard seltzer' maak je op basis van 9 sterke dranken en bruiswater 50 verschillende hard seltzers, die verrassend van smaak en in een handomdraai te maken zijn. Denk aan wodka met vlierbloesem & eucalyptus of tequila met kombu & basilicum
... lees verder © Good Cook