Groen sapje met boerenkool, appel en venkel
1 persoon
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 60 g boerenkool, zonder stengels
- 2 kleine appels, klokhuis eruit (ca. 200 g)
- ½ kleine venkelknol, buitenste laag en onderkant eraf (ca. 60 g)
- ½ kleine citroen, gepeld, pitten eruit (ca. 30 g)
- 1 stukje gember, geschild (ca. 15 g)
Bereiden
Was alle ingrediënten en snijd ze in grove stukken. Duw ze een voor een door de vulopening van de sapmachine, waarbij je de vezelrijke ingrediënten (boerenkool, gember) afwisselt met de sappige (citroen). Gebruik de harde ingrediënten (appels, venkel) om alles erdoor te duwen. Proef en pas de smaak aan als dat nodig is.
Roer goed door, schenk in een middelgroot glas en dien koud op. Of bewaar in een goed afsluitbare middelgrote glazen pot of fles om mee te nemen voor onderweg.
Extra benodigd
Sapmachine
Kookboek
Het recept 'Groen sapje met boerenkool, appel en venkel' is afkomstig uit het kookboek...
The Green Kitchen Smoothies
David Frenkiel & Luise Vindahl
In 'The Green Kitchen Smoothies' delen David en Luise hun favoriete smoothierecepten, zoals de uitslaapsmoothie, een warme smoothie of een sinaas... lees verder
© Uitgeverij Becht