Virgin mary
bereiden
Ingrediënten
- 3 pruimtomaten of 24 kerstomaatjes (ca. 300 g)
- 1 stengel bleekselderij met blad (ca. 50 g)
- ½ rode paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd (ca. 90 g)
- 1 stukje gember, geschild (ca. 15 g)
- 2 takjes verse oregano
- 1 theelepel ongefilterde ciderazijn
- 3 druppels Tabasco
- voor erbij
- limoensap
- grof zeezout
- ijsblokjes
- versgemalen zwarte peper
- takjes verse oregano
Bereiden
Was de tomaten, bleekselderij, paprika, gember en oregano en snijd ze in grove stukken. Duw ze een voor een door de vulopening van de sapmachine, waarbij je de vezelrijke ingrediënten (oregano, gember) afwisselt met de sappige (tomaten, paprika). Gebruik de bleekselderij om alles erdoor te duwen.
Roer de ciderazijn, Tabasco en 2 snufjes zout erdoor. Proef en pas de smaak aan als dat nodig is en roer nog een keer goed.
Versier twee middelgrote glazen met een limoen-zoutrandje (strooi op een schoteltje een cirkel van zout die iets groter is dan de rand van je glazen, maak de rand van het glas vochtig met limoensap en zet het glas ondersteboven in het zout), vul met ijsblokjes en schenk het sap erin. Maak af met wat zwarte peper en een takje oregano. Dien op.
Opmerking
'Deze alcoholvrije sapversie van de bloody mary bevat alle bekende ingrediënten plus een paar gezonde extra's, zoals frisse gember. We schenken dit drankje in sexy glazen met een randje van zout, die we opvullen met ijsblokjes en afmaken met wat versgemalen zwarte peper en een takje oregano.' - David Frenkiel & Luise Vindahl
Kookboek
Het recept 'Virgin mary' is afkomstig uit het kookboek...
The Green Kitchen Smoothies
David Frenkiel & Luise Vindahl
In 'The Green Kitchen Smoothies' delen David en Luise hun favoriete smoothierecepten, zoals de uitslaapsmoothie, een warme smoothie of een sinaas... lees verder
© Uitgeverij Becht