Broodrolletjes met geitenkaas en paprika
bereiden
wachten
Bevat per portie
72 kcal
4 g eiwit
2 g vet
8 g koolhydraten
Ingrediënten
- 5 geroosterde paprika's (pot), uitgelekt, in piepkleine stukjes
- 1 eetlepel citroensap
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 bosuitje, fijngehakt
- 2 eetlepels basilicum, fijngehakt
- 1 ongesneden bruin casinobrood
- 250 g verse geitenkaas
Bereiden
Meng in een kom de stukjes paprika met het citroensap, chilipoeder, bosuitje en basilicum. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Snijd van het casinobrood rondom de korstjes af. Snijd het brood in de lengte in 5 plakken van ca. 1½ cm dik. Leg elke plak in de lengte op een stuk plasticfolie en bestrijk de plakken met de geitenkaas. Strijk het paprikamengsel erover uit. Rol de plakken brood met behulp van het folie (begin aan een korte kant) stevig op tot korte dikke rollen waarin de vulling als een spiraal zichtbaar is.
Verpak elke rol in het folie en laat ze in de koelkast minstens 1 uur opstijven. Snijd elke rol vlak voor het serveren in 4-5 plakken en leg ze dakpansgewijs op een schaal.
Extra benodigd
Plasticfolie
Het recept 'Broodrolletjes met geitenkaas en paprika' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood
Geitenkaas tips
Reacties op dit recept
- chella Is makkelijker met kant en klare wraps. Die rol je in hun geheel op, laat je even opstijven en snijd je dan pas (net zoals een pannekoek zegmaar).
- Linda Het is makkelijker om bij bakker casino brood in de lengte te laten snijden door de broodsnijmachine, dan heb je meteen plakken en hoef je allen maar de kortsjes eraf te snijden.
- broodsnijder Brood snijden doe je zelf. Desnoods op de snijmachine.