Geitenkaas balletjes
bereiden
Ingrediënten
- 30 g boter
- 30 g bloem
- 200 ml kruidenbouillon
- 150 g geraspte Hollandse geitenkaas
- 2 eetlepels fijngehakte basilicum
- 1-2 eieren
- ½ pakje paneermeel
- 1 eetlepel chilipoeder
- frituurolie
Bereiden
Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Voeg al roerende scheutje voor scheutje de bouillon toe en blijf roeren tot een dikke gladde saus. Roer van het vuur af de kaas en basilicum erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat het mengsel afkoelen en in de koelkast door en door koud worden.
Klop in een diep bord een ei los. Roer in een ander diep bord het paneermeel en de chilipoeder door elkaar. Rol ca. 24 balletjes van het kaasmengsel. Rol de balletjes eerst door het ei en wentel ze daarna door het paneermeel. Wentel ze nog een keer door ei en door paneermeel.
Verhit de frituurolie in een frituurpan tot 175 °C (of een laag olie in een wok tot er witte damp afkomt). Frituur de geitenkaasballetjes met ca. 6 tegelijk in ca. 3 minuten mooi goudbruin. Laat de balletjes op keukenpapier uitlekken en serveer ze op een schaaltje met een pittige salsa als dipsaus.
Het recept 'Geitenkaas balletjes' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Milosz_G | Shutterstock.com