Geitenkaas met ham en appel

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,8
  • Lunchgerecht
  • Overige keukens
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 Granny Smith
  • 2 takjes tijm
  • 2 ronde plakken zachte geitenkaas van 100 g
  • 6 plakken Coburger ham
  • 2 eetlepels olijfolie
  • klontje boter

Bereiden

Schil de appel en boor het klokhuis eruit. Snijd de kontjes van de appel en snijd de rest in 4 even dikke plakken.

Haal de tijmblaadjes van de takjes. Bestrooi de kaas met de tijmblaadjes.

Wikkel de kaas in de plakjes rauwe ham, zodat ze overal goed ingepakt zijn.

Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de ingepakte kaasjes hierin op matig vuur ca. 8 minuten, tot de ham krokant is en de kaas zacht.

Bak in een andere koekenpan de plakken appel in de boter goudbruin.

Serveer de kaasjes met de appelplakken. Lekker met een dikke snee geroosterd natuurbrood.

Extra benodigd

Appelboor

Kookboek

Het recept 'Geitenkaas met ham en appel' is afkomstig uit het kookboek...

Tough Cookie

Lotje Deelman

Foodwriter Lotje Deelman schreef jarenlang voor haar vaders verjaardag supersimpele, geraffineerde recepten om hem te leren koken. En met succes: haar vader... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Thomas Pelgrom

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Geitenkaas recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!