Salade met geitenkaas en granaatappel
- 4 personen
- 10 min
- waardering 8,1
- Voorgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 zak rucola
- 200 g zachte geitenkaas
- 1 granaatappel (ca. 8 eetlepels pitjes)
- 4 eetlepels gepelde pistachenootjes (ongezouten), grof gehakt
- paar takjes platte peterselie, grof gehakt
- voor de dressing:
- 5 eetlepels olijfolie extra vergine
- 2 eetlepels citroensap
- 2 theelepels Dijon-mosterd
- zout & veel peper uit de molen
Bereiden
Klop in een kom de ingrediënten voor de dressing door elkaar (of schud in een jampotje). Strooi de rucola losjes over vier grote platte borden. Verkruimel de geitenkaas en strooi erover. Strooi de granaatappelpitjes erover. Sprenkel de dressing over de salade en strooi de pistachenootjes en de peterselie erover.
Tip
'Een vrolijk bord vol contrasten, zowel in kleur als structuur. Nootachtige sla, zacht-smeuïge kaas, knapperige nootjes en vooral die prachtig knalrode, friszoete granaatappel. Granaatappels vind je bij de Turkse groenteboer, maar ze liggen ook steeds vaker in de supermarkt, soms zelfs al gepeld (koeling). Granaatappel over? Door de fruitsalade. Of lekker (en mooi) in de champagne of prosecco!' - Karin Luiten
Kookboek
Het recept 'Salade met geitenkaas en granaatappel' is afkomstig uit het kookboek...
Alles uit de kast
Karin Luiten
Je hebt meer in huis dan je denkt! Slim koken betekent minder boodschappen doen, minder eten weggooien maar vooral je creativiteit gebruiken bij het koken... lees verder
© Uitgeverij Becht