Cheddarstengels
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 300 g cheddar
- 3-4 eiwitten
- 1 eetlepel bloem
- fijn paneermeel
- grof paneermeel (panko)
- zonnebloem- of arachideolie, om in te frituren
Bereiden
Snijd de cheddar in langwerpige 'frietjes' van ongeveer 1 cm dik. Klop de eiwitten kort los met de bloem. Haal de cheddar eerst door het eiwit en vervolgens door het fijne paneermeel. Haal ze vervolgens weer door het eiwit en daarna door het grove paneermeel. Leg de cheddarstengels op een met bakpapier beklede schaal en zet ze minimaal 1 uur in de vriezer.
Verwarm de zonnebloem- of arachideolie voor tot 170 °C in een frituurpan of grote gietijzeren pan.
Frituur de cheddarstengels 2 tot 3 minuten, tot de buitenkant knapperig en goudbruin is. Laat de stengels uitlekken op keukenpapier en serveer ze direct. Deze cheddarstengels zijn erg lekker met zoete chilisaus!
Extra benodigd
Bakpapier
Opmerking
'Supersimpel, maar zo lekker! Dat zijn deze knapperige kaasstengels met romige cheddar. Vraag bij je kaasboer een rechthoekig stuk cheddar, dat is voor het snijden het makkelijkst. Je kunt dit recept ook maken met een andere stevige kaas, bijvoorbeeld een belegen boerenkaas of een Italiaanse provolone. De cheddarstengels zijn, als je ze luchtdicht verpakt, goed te bewaren in de vriezer. Ideaal om van tevoren te maken!' - Rutger van den Broek
Kookboek
Het recept 'Cheddarstengels' is afkomstig uit het kookboek...
Het hartige bakboek
Rutger van den Broek
Na drie succesvolle bakboeken met zoete recepten vond Rutger van den Broek het de hoogste tijd om eens op de hartige toer te gaan. 'Het hartige bakboek' bevat 60 hartige bakrecepten met ruim 70 variaties, van borrelhapjes tot een compleet hoofdgerecht
... lees verder © Carrera Culinair. Beeld: Harold Pereira