Hartige soldaatjes met sesamzaadjes en pistachenootjes

  • 15 stuks
  • 25 min
  • waardering 7,7
  • Hapje
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 84 kcal
  • 3 g eiwit
  • 5 g vet
  • 6 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 5 sneetjes bruin of wit casinobrood
  • 50 g gepelde pistachenoten, grof gehakt
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 eetlepel grof zeezout
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 1 theelepel pittig paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 2-3 teentjes knoflook, gehalveerd
  • verse roomkaas

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Rooster de sneetjes brood in de broodrooster goudbruin. Meng de pistachenoten met het sesamzaad, zeezout, citroenschil, paprikapoeder, gemalen komijn en versgemalen peper naar smaak.

Snijd de sneetjes brood elk in 3 brede repen en wrijf ze goed in met de knoflook en bestrijk ze heel dun met verse roomkaas.

Leg de repen op een bakplaat en bestrooi ze met het notenmengsel. Bak de sneetjes in de oven in 10-15 minuten knapperig bruin.

Extra benodigd

Broodrooster

Bron

Het recept 'Hartige soldaatjes met sesamzaadjes en pistachenootjes' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Hapjes recept tips

Reacties op dit recept

  • NellyHeerlijk bij soep of salade.

    reageren