Kaaskroket van camembert
bereiden
Ingrediënten
- 1 camembert van 250 g
- 2 eieren
- 2 eetlepels bloem
- 8 eetlepels paneermeel
- arachideolie
Voorbereiden
Leg de camembert vooraf minstens een paar uur in de koelkast.
Bereiden
Verwijder grotendeels de korst van de camembert en snijd hem in 8 stukken. Vorm er platte balletjes van.
Klop de eieren los in een diep bord. Doe de bloem in een tweede diep bord. Doe het paneermeel in een derde diep bord. Haal de balletjes camembert achtereenvolgens door de bloem, de eieren en het paneermeel. Haal ze eventueel nog een tweede keer door de bloem, de eieren en het paneermeel.
Neem een pan en giet hierin een laag arachideolie van ongeveer 2 cm. Bak de kroketjes 3 tot 4 minuten aan elke kant tot ze een goudgeel korstje hebben.
Kookboek
Het recept 'Kaaskroket van camembert' is afkomstig uit het kookboek...
Fingerfood en andere heerlijke minihapjes
Dominique Wynter
In 'Fingerfood en andere heerlijke minihapjes' vind je tal van originele en smakelijke ideeën voor hartige en zoete minimaaltjes: of je gasten nu vegetarisch zijn... lees verder
© Standaard Uitgeverij