Lijnzaadcrackers met roquefort, walnoten en honing
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 250 g lijnzaad
- 50 g sesamzaad
- 100 g pompoenpitten
- 100 g zonnebloempitten
- 1 handvol walnoten
- 3 eetlepels honing
- 200 g roquefort of een andere rauwmelkse blauwe kaas
Bereiden
Meng de zaden en pitten, schenk 350 ml water erop en laat ze 4 uur staan op een koele plek. Roer elk uur.
Verwarm de oven voor op 125 °C.
Leg de zaden en pitten in een dunne laag op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met 1 eetlepel zout.
Zet de bakplaat 1 uur in de oven. Laat de ovendeur op een kier staan of open de ovendeur elke 10 minuten, zodat de stoom kan ontsnappen.
Draai de temperatuur lager en bak het geheel nog 1 uur. Laat de 'crackerplak' afkoelen en breek hem in stukken. Serveer de crackers met de walnoten, honing en blauwe kaas.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Lijnzaadcrackers met roquefort, walnoten en honing' is afkomstig uit het kookboek...
Gelukseten
Niklas Ekstedt & Henrik Ennart
Het eten op je bord doet niet alleen wat met je lichaam, maar ook met je hersenen. Het kan je humeur verbeteren, je concentratie verhogen en het kan zelfs ingezet worden tegen stress, angsten en depressies. In deze Scandinavische bestseller
... lees verder © Spectrum