Turks fruit met pistachenoten
bereiden
Ingrediënten
- 375 g kristalsuiker
- sap van 1 citroen
- 25 g gelatinepoeder
- 100 g maïzena
- 25 g poedersuiker
- 2-3 theelepels rozenwater
- roze voedselkleurpasta
- 50 g gedopte, ongezouten pistachenoten, grof gehakt
- zonnebloemolie, voor het bestrijken van het blik
Bereiden
Doe de suiker in een middelgrote pan en voeg het citroensap en 300 ml water toe. Roer op een laag vuur om de suiker op te lossen en breng het geheel langzaam aan de kook.
Meng de gelatine met 75 g maïzena en 200 ml water en doe het mengsel in de pan. Blijf roeren tot de gelatine is opgelost. Laat het geheel dan nog 20 minuten zachtjes doorkoken tot het dik is.
Meng de resterende maïzena en de poedersuiker. Vet een 4-5 cm diep bakblik van 20x20 cm licht in en bekleed het met plasticfolie. Bestuif de folie licht met wat maïzenamengsel en verwijder het overschot.
Haal de pan van het vuur en laat de inhoud afkoelen. Voeg het rozenwater, de voedselkleurpasta en de pistachenoten toe aan het mengsel in het bakblik. Strijk de bovenkant vlak en laat het geheel minimaal 4 uur afkoelen tot het helemaal hard is. Snijd het in vierkantjes en bestuif het met de rest van het poedersuiker-maïzenamengsel.
In een luchtdichte doos is turks fruit ongeveer een week houdbaar.
Extra benodigd
Bakblik (20x20 cm), plasticfolie
Opmerking
Gebruik voor een strikt vegetarische versie van dit recept agar-agar ipv gelatine.
Kookboek
Het recept 'Turks fruit met pistachenoten' is afkomstig uit het kookboek...
Kado's uit eigen keuken
Annie Rigg
'Kado's uit eigen keuken' staat vol met originele ideeën voor zelfgemaakte culicadeautjes. Te maken in een handomdraai, niet al te duur en met suggesties om elk recept... lees verder
© Kosmos Uitgevers