Gebakken havermoutpap met rood fruit en kokos
bereiden
Ingrediënten
- plantaardige olie, om te bestrijken
- 150 g havermout
- 80 g volkorenbloem
- 40 g geraspte kokos
- 3 theelepels kaneel
- 1 theelepel gemberpoeder
- 625 ml rijstmelk
- 3 eetlepels agavesiroop
- 1 eetlepel bessenjam gemengd met 2 eetlepels water
- 2 theelepels vanille-extract
- 1 banaan
- 175 g verse frambozen
- 100 g verse bramen
- 2 eetlepels fijne kristalsuiker
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet een bakblik (inhoud 2 liter) licht in met olie.
Meng de havermout met de bloem, de kokos, 2 theelepels kaneel, het gemberpoeder en ½ theelepel fijn zeezout in een kom. Doe de melk, de agavesiroop, de bessenjam met water en het vanille-extract erbij en roer door. Snijd de banaan in plakjes en spatel deze er voorzichtig samen met een groot deel van de frambozen door.
Schenk in het bakblik en duw de bramen en de rest van de frambozen in het havermoutmengsel. Meng de kristalsuiker met de rest van de kaneel en strooi erover. Bak 45 minuten in de oven tot de bovenkant lichtgoudbruin is. Laat 5 minuten afkoelen en serveer direct.
Extra benodigd
Bakblik
Kookboek
Het recept 'Gebakken havermoutpap met rood fruit en kokos' is afkomstig uit het kookboek...
Vegan
Sue Quinn
Met 'Vegan' leer je hoe gemakkelijk het is om compleet plantaardig te koken. De meer dan 130 veganistische recepten zijn divers; van de basis tot en met prachtige... lees verder
© Good Cook