Geroosterde marshmallows met warme chocoladesaus

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 250 g chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 20 marshmallows, alle kleuren en smaken
  • 120 g gedroogde kokos

Bereiden

Maak een barbecue aan. Laat de stokjes of takjes eventjes in koud water weken.

Hak de chocolade met een groot mes. Doe de gehakte chocolade in een grote kom. Breng de slagroom aan de kook. Giet de kokende slagroom al kloppend over de gehakte chocolade. Roer tot het mengsel glad en romig is. Zet de kom met chocoladesaus weg op kamertemperatuur.

Prik 1 of 2 marshmallows aan de punten van de takjes of stokjes. Rooster ze een paar tellen boven het vuur, waarbij je de marshmallows langzaam ronddraait. Rooster de marshmallows anders een paar minuten in de oven.

Eet de marshmallows terwijl ze nog warm en zacht zijn. Dompel ze eerst in de warme chocoladesaus en dan in de gedroogde kokos.

Extra benodigd

8 houten stokjes of takjes (neem lange stokjes zodat je jezelf niet zult branden)

Tip

Maak een supersnelle chocoladesaus als je tijd te kort komt door gewoon chocoladeroomijs te laten smelten. Dat levert een heerlijk dikke en romige saus op!

Kookboek

Het recept 'Geroosterde marshmallows met warme chocoladesaus' is afkomstig uit het kookboek...

Marshmallow en andere lekkere hapjes

In dit boek vind je geweldige, heel makkelijk te maken recepten. Speels en om van te snoepen, marshmallows en andere lekkere hapjes zoals je ze nog nooit... lees verder

© Good Cook

Marshmallows tips