Marshmallows met zwarte bessen
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 15 g gelatine
- 70 g zwartebessenpuree
- 240 g suiker
- 50 g honing
- 100 g eiwit
- 1 g violette kleurstof (desgewenst)
- 75 g poedersuiker
- 75 g aardappelzetmeel
Bereiden
Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water. Knijp het water eruit en zet opzij.
Verwarm in een pan met dikke bodem de bessenpuree, 40 ml water, de suiker en de honing tot een temperatuur van 114 °C. Klop intussen met de mixer de eiwitten op lage snelheid. Voeg geleidelijk het suikermengsel en de gelatine toe. Blijf mixen, maar verhoog de snelheid zodat het marshmallowmengsel stijf wordt. Laat afkoelen en voeg eventueel de kleurstof toe.
Als het mengsel tot 40 °C is afgekoeld, stort je het op een bakplaat uit die je van tevoren bestrooid hebt met een mengsel van poedersuiker en aardappelzetmeel. Laat de marshmallow gedurende 3 uur bij kamertemperatuur helemaal opstijven. Haal dan van de bakplaat en snijd in blokjes (of andere vormen). Bestrooi de blokjes met een mengsel van poedersuiker en aardappelzetmeel zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.
Extra benodigd
Kookthermometer, mixer
Opmerking
Gebruik voor een strikt vegetarische versie van dit recept agar-agar ipv gelatine.
Kookboek
Het recept 'Marshmallows met zwarte bessen' is afkomstig uit het kookboek...
À la mère de famille
Julien Merceron
'À la mère de famille' bevat de lekkerste recepten van de oudste patisserie, chocolaterie en confiserie van Parijs. Met dit kookboek kan u al deze... lees verder
© Good CookMarshmallows tips
Reacties op dit recept
- Simone Er staat dat dit een vegetarisch recept is, maar dat is het niet met gelatine.