Roze-witte marshmallows
bereiden
Ingrediënten
- 1 eetlepel poedersuiker
- 1 eetlepel maïzena
- 2 eetlepels gelatinepoeder
- 400 g kristalsuiker
- 50 g stroop
- 2 grote eiwitten
- 1 theelepel vanille-extract
- roze voedselkleurpasta
Bereiden
Meng de poedersuiker en de maïzena in een kommetje. Vet een ongeveer 5 cm diep vierkant bakblik van 23x23 cm licht in met wat zonnebloemolie en bestuif het met het poedersuiker-maïzenamengsel, verwijder het overtollige mengsel.
Meet 6 eetlepels koud water af in een ander kommetje, strooi de gelatine erin en zet het weg.
Doe de suiker in een middelgrote pan, voeg 250 ml water en de stroop toe en verhit dit op een matig vuur tot de suiker is opgelost. Breng het mengsel aan de kook en laat het doorkoken tot de stroop een temperatuur bereikt van 120 °C op een suikerthermometer. Haal de pan van het vuur, voeg de sponsvormige gelatine toe en roer goed tot alles gemengd en de gelatine gesmolten is.
Doe de eiwitten in de kom van een elektrische mixer met gardes. Voeg een snuf zout toe en klop tot de eiwitten een stijve piek vormen. Voeg de vanille en de hete gelatinestroop in een ferme stroom toe en klop nog 3 tot 4 minuten door, tot de mixer een spoor nalaat als de gardes uit de kom worden getild.
Giet de helft van het mengsel in een gelijkmatige laag in het voorbereide bakblik. Voeg een kleine hoeveelheid roze voedselkleurpasta toe aan de rest van het mengsel en roer tot het een gelijkmatige kleur heeft. Giet de roze marshmallow op de witte laag en laat het geheel stollen (minimaal 2 uur).
Bestuif na het stollen van de marshmallow het werkvlak of een snijplank en stort de marshmallow voorzichtig op het voorbereide vlak. Snijd de plak met een scherp mes in 30 vierkantjes. Bestuif de individuele marshmallow alvorens deze te verpakken.
In een luchtdichte doos 3 dagen houdbaar.
Extra benodigd
Bakblik (23x23 cm), suikerthermometer, mixer
Opmerking
Gebruik voor een strikt vegetarische versie van dit recept agar-agar ipv gelatine.
Kookboek
Het recept 'Roze-witte marshmallows' is afkomstig uit het kookboek...
Kado's uit eigen keuken
Annie Rigg
'Kado's uit eigen keuken' staat vol met originele ideeën voor zelfgemaakte culicadeautjes. Te maken in een handomdraai, niet al te duur en met suggesties om elk recept... lees verder
© Kosmos UitgeversMarshmallows tips
Reacties op dit recept
- Naomi Vegetarisch is het pas als er geen gelatine in zit.