Hartige repen met za'atar
bereiden
Ingrediënten
- 150 g muesli of granola naar keuze
- 50 g havervlokken
- 15 g amarantzaad
- 20 g chiazaad
- ½ bosje peterselie
- 3 eetlepels kokosolie
- 1 eetlepel tahin
- 1 eetlepel za'atar
- 1 snufje zout
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 140 °C.
Meng de muesli of granola, havervlokken en zaden.
Maal de peterselieblaadjes met 200 ml water en het snufje zout met een staafmixer of in een keukenmachine fijn.
Voeg de olie, tahin, 2 eetlepels van het peterseliemengsel en de za'atar toe aan de droge ingrediënten en meng alles zorgvuldig.
Schep het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak er met je handen of een deegroller een mooi compacte rechthoek van. Zet het geheel 30 minuten in de oven.
Laat de plak afkoelen en snijd er vierkante of rechthoekige repen uit.
Extra benodigd
Staafmixer of keukenmachine, bakpapier
Kookboek
Het recept 'Hartige repen met za'atar' is afkomstig uit het kookboek...
Muesli & granola
Catherine Kluger
'Muesli & granola' staat vol inspiratie voor de heerlijkste ontbijtjes en tussendoortjes op basis van noten, granen, zaden en pitten. Het boek beschrijft verschillende zoete en hartige mixen en diverse recepten voor repen, muffins en taarten
... lees verder © Uitgeverij BechtMuesli tips
Reacties op dit recept
- Jan De smaak is goed, maar het kleeft niet.