Amandel-vanillewafeltjes
- 8 wafeltjes
- 15 min
- waardering 8,5
- Ontbijt
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 ei
- 1 eetlepel olijfolie of rijstolie
- 2 eetlepels honing
- 150 g amandelmeel
- 1 theelepel arrowroot of maïzena
- ½ theelepel bakpoeder
- ½ theelepel vanille-extract
Bereiden
Verwarm je wafelijzer en vet het een beetje in met kokosolie.
Klop het ei los in een grote kom en voeg er de olijfolie en honing aan toe.
Meng er het amandelmeel, de arrowroot en het bakpoeder onder en giet er als laatste 100 ml water bij. Roer alles goed met de klopper. Doe er nog een snufje zout bij en eventueel wat vanille-extract.
Schep voor de wafels telkens 1 eetlepel deeg in het wafelijzer. Laat ze even afkoelen en serveer ze lauwwarm.
Extra benodigd
Wafelijzer
Tip
Je kunt deze wafels drie dagen bewaren in de koelkast. Steek ze in de broodrooster om ze terug op te warmen.
Kookboek
Het recept 'Amandel-vanillewafeltjes' is afkomstig uit het kookboek...
Een dagelijkse portie power in 30 minuten
Claudia Van Avermaet
Een drukke dag? Geen zin om te koken? Snel iets op tafel zetten want je moet over een uurtje alweer weg? In 'Een dagelijke portie power in 30 minuten' helpt Claudia Van Avermaet je om in 30 minuten een lekkere en gezonde maaltijd te maken... lees verder
© Uitgeverij Lannoo