Maismeelwafels

  • 8 wafels
  • 15 min
  • waardering 9
  • Ontbijt
  • Amerikaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • voor het beslag
  • 125 g volkorenmeel of bloem, of een combinatie van beide
  • 80 g maismeel
  • ½ theelepel zuiveringszout (baking soda)
  • 1/8 theelepel zout
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 2 eetlepels olie
  • 60 g appelmoes
  • 300 ml amandelmelk
  • 2 eetlepels gehakte, geroosterde groene Spaanse pepers (naar keuze, voor een Zuid-Amerikaanse versie)
  • ter garnering (naar keuze)
  • cashewroom (zie onderaan het recept)
  • ahornsiroop met 1/8 theelepel zout
  • bramen
  • granola

Bereiden

Meng in een grote kom het volkoren- en maismeel, zuiveringszout, zout en de kristalsuiker door elkaar.

Voeg de overige ingrediënten toe en meng alles weer goed door elkaar.

Verhit een wafelijzer en vet hem in met bakspray. Bak de wafels 3-4 minuten.

Serveer ze onmiddellijk met een garnering naar keuze.

Extra benodigd

Wafelijzer

Zelfgemaakte cashewroom

Meng 150 g cashewnoten (3 uur of een hele nacht geweekt in heet water en uitgelekt) met 120 ml water in een blender of keukenmachine op hoge snelheid tot een heel gladde room. Voeg als je de room te dik vindt wat meer water toe.

Kookboek

Het recept 'Maismeelwafels' is afkomstig uit het kookboek...

Blue zones kookboek

Dan Buettner

Dan Buettner is de National Geographic onderzoeker die de blue zones (de vijf plekken in de wereld waar mensen het oudste worden) ontdekte en de term groot maakte. Waarom worden de mensen in deze gebieden zo oud? En waarom blijven ze zo lang... lees verder

© Spectrum

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!